Какво да правим, когато някой почине вкъщи

pogrebenie-hronos-sofia
Смъртта на близък или роднина обикновено е изключително тежък и стресиращ момент за всеки човек. Затова екипът на траурна агенция "Хронос"  ви даваме няколко насоки и полезни съвети, които да последвате в този тежък момент. Когато човек почине у дома, има няколко неща, които трябва да помислите в зависимост от това как е преминал и дали смъртта е била очаквана или неочаквана. Ако смъртта е настъпила през деня или през нощта, трябва да се предприемат различни стъпки.

Ако някой почине вкъщи и  смъртта е очаквана

Когато настъпи очаквана смърт има няколко различни стъпки, които да бъдат предприети, в зависимост от това дали е ден или нощ.

През деня

Ако вашият близък човек е починал през деня, а смъртта е била предвидена, например, от терминална болест, ще трябва да се свържете с неговия личен лекар  възможно най-скоро.

През нощта 

Ако вашият близък човек е  починал през нощта, все пак трябва да се обадите на линията за бърза помощт, от където ще Ви насочат  какво да направите по-нататък. Можете да изчакате до сутринта, преди да се свържете с личния  лекар на починалия. И в двата случая, ако не сте близки или близки роднини, трябва да се уверите, че те са уведомени незабавно. Ако причината за смъртта е известна, лекарят ще издаде медицинско свидетелство за причината за смъртта, което ви позволява да регистрирате смъртта. Освен това трябва незабавно да се свържете с погребален агент, за да поверите грижите за покойния в професионални грижи.