11 тъжни песни подходящи за погребение

За тази статия събрахме 11 от най-подходящите печални погребални песни, които можем да намерим.

Тези песни са подходящи по време на прощаване, помен  или друго мемориално събитие по време на погребалната служба.

Някои от песните имат тъжни текстове, но и още по-въздействащи мелодии. Други имат по-мрачни мелодии със сравнително повдигащи, може би дори успокояващи текстове. Въпросът е, че тези песни имат звук и усещане, което е подходящо за погребална служба.

Погребенията са печални поводи и избраните от вас песни трябва да отговарят на момента. Каквато и печална погребална песен да искате, ние я имаме тук.

A Long Way by Josh Garrels (2015)

Християнският изпълнител Джош Гарелс е първото предложение за песен в нашия списък, "Дълъг път" - "A long way" oт началото до края си , тази песен навява меланхолични и тъжни чувства, но въпреки това успява да внесе доза спокойствие.

2. Candle In the Wind by Elton John (1997)

"Candle In the Wind" за първи път е написана от Елтън Джон през 1973 г., в памет на Мерилин Монро. Но повечето хора днес са може би по-запознати с неговата версия от 1997 г., която е пренаписана в чест на покойната принцеса Даяна и впоследствие бе изпята на нейното погребение.

Това означава, че имате възможност да избирате две версии на тази тъжна песен: версията на Елтън от 1973 г., която има повече от класически рок звук, или тази от 1997 г. (по-горе), която е по-скоро балада.

Всяка от версиите е подходяща за  погребална песен, която ще послужи като помен за любимия ви човек и красивото наследство, което оставят след себе си.

3. If You’re Reading This by Tim McGraw (2007)

'' If you are reading this"  e  тъжна мемориална песен, в която "селският крал" Тим Макгре пее за погледа на живота от другата страна на смъртта.

Написан от гледна точка на войник, убит в битка, войникът казва на любимата си, че се справя добре. Той иска тя да знае, че той е на по-добро място и че тя и останалите от семейството също ще са наред.

 

3. ll Be Missing You by Puff Daddy ft. Faith Evans (1997)

"I'll be missing you", издаденa през 1997 г. от рапъра Puff Daddy и R&B изпълнителката Faith Evans, е нещо като кавър на песента на The Police от 1983 г. "Every Breath You Take."

Версията на Диди е записана в чест или на известния Б.И.Г., който беше убит по-рано същата година.

Ако търсите песен с ритъм към нея, но все пак с достатъчно сантиментални текстове, за да нарисувате сълзи, чуйте тази. Слушайте внимателно и ще чуете части от християнските химни „Ще летя далеч“ и „О, хайде да Го обожаваме“.

 

5. In the Arms of an Angel by Sarah McLachlan (1998)

Кажете „тъжни погребални песни“ и това ще бъде песента, която веднага ще изскочи в съзнанието на мнозина.

"In the Arms of an angel" за първи път е издаденa през 1998 г. в албума на Сара Маклаклан Surfacing. Първоначално тя е написана в памет на Джонатан Мелвойн, член на Smashing Pumpkins, който трагично е починал две години по-рано.

Оттогава"Angel" (официалното заглавие на парчето) се играе на безброй погребения и поминални служби, за хора от всички възрасти. Изключително трогателна песен с еднакво движещи се текстове.

6. I Want You Here by Plumb (2013)

Няма нищо по-тъжно от загубата на  дете. "I want you here"  от християнския художник Плъмб приема тази невъобразима загуба и я излага на думи.

Песента предава невероятна емоция (и извлича сълзи от твоите наистина) всеки път. Поради темата и дълбочината на чувствата, тази много добре може да бъде най-тъжната песен в целия списък.

7. I Will Remember You by Sarah McLachlan (1993)

"I will remember you" e нежна песен, koqto  все пак издава всички усещания.

Друг популярен избор на песен за погребални услуги, текстовете напомнят на слушателите да се съсредоточат върху добрите времена над лошото, върху щастливите спомени над тъжните.

8. Let Her Go by Passenger (2012)

Ето, една от онези песни, които звучат лекомислено на повърхността, но когато наистина започнете да слушате текстовете, осъзнавате колко тъжнa е всъщност.

"Let Her Go" от изпълнителя на песни Майкъл Розенберг (AKA Passenger), беше издадеaн като сингъл през 2012 г. и оттогава се радва на международно признание.

В песента „Пътникът“ пее за това, че сте пропуснали това, което имате, само след като го няма… чувство, което да уцели мрачен и подходящ акорд на погребението на любим човек.

9. Live This Life by Big

" Live This Life" описва някой, който е решен да се възползва максимално от живота си и да вдъхновява другите по пътя, след като премине през наистина груб пластир, но намери надежда още веднъж.

Тъжно звучаща погребална песен, изпълнена със смислено послание.

10. My Heart Will Go On by Celine Dion (1997)

Този хит в класацията от саундтрака към филма от 1997 г. „Титаник“ е страстно изпята от световноизвестната изпълнителка Селин Дион. "My Heart Will Go On" е трогателна и романтична. 

Много тъжна песен, но и някак вдъхновяваща. Фокусът върху обичаните сърца, обединени завинаги, го прави особено подходящ за погребение на съпруга.

 
11. Possibility by Lykke Li (2009)

Тази песен на шведската изпълнителка Lykke Li е една от онези тъжни песни в този списък, които си остават тъжни и депресиращи от началото до края си. Оплакващо пиано и страшна текстове, оплакващи се за възможността никога повече да не видите любим човек, помрачава настроението ви като поредния облачен ден.

Ако решите да свирите тази депресираща песен на погребението на любимия човек, може би помислете да го следвате с нещо малко по-извисяващо.