Изпращането на цветя на погребение е подходящ начин да изразите съчувствието и изкажете съболеанованията си към опечалените. Но знаете ли, че можете да изпратите много конкретно послание, чрез избора си на цветя? Определени цветя имат традиционно значение и могат да предават чувства като любов или сила в допълнение към вашите съболезнования. Всяко цвете има различна символика, която съответно може да изрази конкретно чувство. Ние, от "Траурна агенция Хронос" предлагаме голям и разнообразен избор от траурни венци и букети.

Лилии

Лилиите са сред най-често подбраните цветя, за да изразят съчувствие. Те вървят ръка за ръка с погребенията, защото представляват душата, възстановена до невинност и чистота след смъртта. Ако изпратите бели лилии на погребение, отправяте желанията си починалият да е в спокойна почивка. Други цветове на лилиите носят допълнителни значения - жълтите лилии може да не са толкова подходящи за погребение, символизиращи щастие и безсърдечност. Но розовите лилии могат да бъдат добра алтернатива на белите в някои ситуации, предизвиквайки любов, състрадание и женственост.

Карамфили

Карамфилите също често се свързват със  съчувствие. Розовите карамфили са особено подходящи, защото представляват спомен. Белите карамфили символизират чиста любов и невинност, докато червените карамфили представляват възхищение.

Рози

Розите са добре известни с това, че символизират любовта, особено червените рози. Но те са също толкова подходящи и за погребение, както в букет на Свети Валентин. Когато са изпратени в съчувствие, червените рози представляват уважение, любов и смелост. Други цветове на розите също са красив избор в симпатичните аранжименти. Белите рози, също като лилиите, символизират невинността. Дълбоките пурпурни рози представляват мъка. Единичната роза показва трайна любов, докато жълтите рози, символизиращи приятелството, са перфектен избор, когато си спомняте за скъп приятел.

Гладиоли

Гладиолите са визуално поразителни и дълбоко смислени, когато се използват в симпатичен режим. Гладиолът представлява сила на характера и морална цялост. Високото стройно цвете получава името си от латинското за „меч“, и поради този факт и символичното му значение, той е идеален избор при изпращане на цветя в памет на войник.

Орхидеи

Орхидеите внасят деликатна красота в групиране на погребални уговорки и когато са изпратени в съчувствие, символизират вечна любов. Обикновено не се поставят в букет, а се изпращат като саксийни растения. Само бели и розови орхидеи традиционно се считат за подходящи за погребения.

Хризантеми

Хризантемите обикновено представляват истината в американската култура, но на други места по света те са силен символ на смъртта и скръбта. Особено в някои части на Азия и Европа, майките могат да бъдат почти изключително свързани със смъртта и са често срещан избор за погребални цветя. Те също са подходящи за погребални цветя в САЩ, като се има предвид международната им символика.

Незабравки 

Те казват всичко с името си. Това нежно цвете, често срещано в сини нюанси, символизира вечен спомен. Тъй като са сравнително малки и непретенциозни, те работят най-добре като част от по-голям букет за съчувствие.

Лалета

Лалетата са весели предвестници на пролетта, така че когато са предназначени за погребение , те символизират обновяване и прераждане. Червените лалета са особено добър избор, символизиращ перфектната любов. Може да искате да се погрижите, преди да изберете други цветове на лалета за симпатия, особено бял, който представлява прошка - и следователно може да изпратите съобщение, което не сте възнамерявали. Лилавите лалета символизират "знаменитост", докато жълтите лалета предизвикват жизнерадост.

Нарциси

Струва си да се има предвид, че традиционно букет от нарциси се счита за положителен, докато за един нарцис се казва, че носи нещастие.

Зюмбюли

Хиацинт, друго пролетно цвете, получава името си от гръцки мит. Хаакинтос, младо момче, възхитено от боговете Зефир и Аполон, случайно е убит от Зефир, докато Аполон го учи да хвърля дискусите. Докато кръвта му се разля по земята, от нея расте цвете и Аполон нарече цветето за момчето. Благодарение на мита, сега зюмбюлът символизира дълбока скръб над смъртта.

Теменужки

Теменужките се свързват с младостта и невинността, особено белите теменужки, но тези символи са свързани и с лилавите теменужки. Като погребални цветя, това означава живот, отнесен твърде рано, така че те са смислен избор, когато изказват съболезнования за смъртта на млад човек. Тъй като теменужките са малки с къси стъбла, те могат да бъдат изпратени като саксийно растение, а не като букет.

хортензия

Хортензията е друг вариант, който е по-вероятно да бъде изпратен като саксийно растение. Той символизира сърдечна искреност, което е смислена емоция, която трябва да предаде заедно със съчувствието.

Розмарин

Розмаринът може да звучи като необичаен избор за погребение, тъй като е билка, а не цвете, но символизира възпоменанието от стотици години. В „Хамлет“ на Шекспир, Офелия казва: „Има розмарин, това е за спомен.“ Може да се превърне в симпатичен букет като част от зеленината или да се даде като саксийно растение.

Статица

Статицата е популярно градинско цвете, което остава красиво дори и след като е изсъхнало - и поради дълготрайната си красота, то се превърна в възпоменание. Това прави смислен избор да се включи в споразумение за симпатия. Божури Божурите имат редица значения, но две ги правят особено идеални за симпатична подредба: изцеление и състрадание. Божурът също може да представлява по-малко подходящи емоции, включително и безгрижност, но неговата ефектна красота и конотация на лечението го прави добър избор за погребални цветя.